Skrevt d. 13.12-2022

Amerikansk bulldog - sådan plejer du den

Den amerikanske bulldog er en bestemt, vagtsom og opmærksom hund, der vil gøre alt for at beskytte sin familie. Hunderacen er kendt for at være omsorgsfuld og god mod de mennesker eller artsfæller, som den bor sammen med. Derimod vil den være mere afvæbnende overfor fremmede dyr og mennesker. 

I år 2010 blev der oprettet en forbudsliste herhjemme over hunderacer, som det ikke er tilladt at holde. Her er den amerikanske bulldog én af de 13 racer. På trods af racens temperament og muskelstyrke er den en kær og sød hund. 

Amerikansk Bulldog Pleje

Værd at vide om at holde amerikansk bulldog

Selvom det siden år 2010 har været forbudt at modtage en amerikansk bulldog og avle på racen, findes hunderacen fortsat herhjemme. Det er tilladt for de husstande, som allerede have en bulldog i amerikansk udgave i hjemmet i 2010, fortsat at have den boende hos sig. 

Uanset om du har en hvalp, ung eller senior hund, skal du igennem hele kæledyrets liv forholde dig til, hvordan du passer og plejer din hund. Du skal tage afsæt i hundens adfærd, aktivitetsomfang samt pelstype for at sikre dig, at kæledyret er soigneret og sundt. 

Bulldogs er lettet at genkende på grund af deres tætte muskulatur samt deres korte og ru pels. Hovedparten af alle bulldogs kræver masser af motion, og hunderacen elsker at være aktiv med lege og opgaver. 

Det sætter spor på både poter og i pels, at mange aktiver timer tilbringes udenfor i regn, slud, mudder og blæst. Det er vigtigt for din hunds trivsel og sundhed, at du sørger for at holde pelsen ren.

Sådan plejer du din amerikanske bulldog

Den måde, som en amerikansk bulldog skal have vasket pels på, er god viden for dig, selvom du har en anden type hund med samme energiske aktivitetsniveau og tætte pels.

Pels 

Du skal forvente mange løse hår i hjemmet, når du har en bulldog. De fælder en del i foråret og efteråret, hvor pelsen skiftes. Den amerikanske bulldog har ikke nær så meget underuld som andre hunderacer. Det betyder, at det primært er de yderste hår (som også kaldes "dækhårene"), der udskiftes og falder af. 

Det er en god idé at bruge en specialdesignet hundebørste, der kan nå ned til den isolerende underuld og fjerne alle løse hår. Du kan minimere forekomsten af løse hår indenfor ved regelmæssigt i overgangsperioderne at børste din hunds pels. Dette kan f.eks. ske, når I leger sammen i haven, eller når I har været ude på en længere gåtur. 

Er pelsen ikke beskidt, og er hunden i én af perioderne, hvor den ikke fælder meget, kan du nøjes med at tørre overfladen af pelsen med en fugtig klud. Sørg for at vride kluden i lunken vand, så det bliver en behagelig oplevelse for din hund at få vasket pelsen.

Bad

En gang imellem er det nødvendigt at give din aktive hund et bad. Du skal cirka bade hunden ved 6. uge afhængig af behov. Du skal være opmærksom på, at en amerikansk bulldog skal have tid og rum til at vænne sig til at få et bad. Det gælder for alle hunderacer. Det bedste er at introducere bad så tidligt i hundens liv som muligt. 

Start altid med at vaske nakkeområdet samt kroppen. Sker badet på badeværelset, skal du have håndklæde og hundeshampoo tæt ved. Din hund får masser af frihed til at bade, når det sker udenfor i sommerperioden. Her sker der intet ved, at din bulldog undersøger eller leger med vandstrålerne. 

Klør og tænder 

En amerikansk bulldog er en vagthund, der bruger sine klør og tænder til at forsvare sig selv med og dem, den ønsker at beskytte. Racen har et naturligt instinkt for at bruge både poter og mund til forsvar samt til at undersøge ting. Hunde rammes ligesom mennesker af tandsten og plak, og de skal have børstet og renset tænder for at undgå sygdomme og bakteriedannelse. 

Der findes en masse forskellige slags tyggelegetøj- og ben, der er skabt til at rense hundens tandoverflader. Med en fingertandbørste kan du nå de besværlige hjørner af tænder i både over- og undermund på din bulldog. Din bulldog skal i gennemsnit have børstet tænder én gang om ugen.

Det kan være nødvendigt at klippe én eller flere negle på din bulldog. Vokser neglene sig for lange, kan det være tid til at klippe dem. Og knækker en negl, skal den klippes pænt uden at flosse, så den ikke skaber gener for din hund eller forårsager skader i gulve eller møbler.  

Sådan Plejer Du En Amerikansk Bulldog

Særligt om køb af hundeshampoo til amerikansk bulldog

Du skal købe specialshampoo til din hund, som er valgt i forhold til type af pels samt personligt behov. Der findes nærende shampoos til bulldogs, som renser pelsen samt underulden og efterlader alle hår glatte og velplejede. En ren og smuk pels er med til at holde utøj væk. Det er sværere for lus og lopper at sætte sig fast i hårstrå, der er rene og glatte.

Der er mange varianter af hundeshampoos at vælge imellem, når du køber tilbehøret hos en specialiseret webshop.